HUN webáruház - angyalos címerek és magyar dísztárgyak
      Kezdőlap      Regisztráció      Árlista      Kosár tartalma, megrendelés      Vásárlói visszajelzések      Elérhetőségek, linkek      Érdekességek, információk, viccek
Blog kategóriák
Blog cimkék
Termék kategóriák
Hírlevél feliratkozás

Tart attól, hogy egy ismeretlen "weboldalnak" előre fizessen? Iratkozzon fel hírlevelünkre, és cserében elküldök Önnek egy internetes "Vásárlói kisokost"! (Ha nem kapott visszaigazoló linket, nézze meg a spam mappáját is! Technikai okokból Citromailes címmel nem lehet feliratkozni .)

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Kereső
Kifejezés:
Hírek - HUN Webáruház

Valuta választás
Pénznemek:
Facebook oldalunk

Minősítés
Áruházunk minősítése:
Megbizhatobolt.hu - Ellenőrzött weboldal!

Mi a jelentősége ma Trianonnak?:

Kedves olvasóim!

Várom a válaszaitokat a következő kérdésekre!

 

 

Szerintetek mi a jelentősége ma, 2011-ben Trianonnak? Mi a realitása ma 2011-ben Nagy-Magyarországra emlékezni, alakját térképeken, matricákon, ajándéktárgyakon megjeleníteni? Az Európai Unió, illetve Schengen mennyire adott (ad) választ a régi sebekre?

A bárdolatlan, sértő bejegyzéseket moderálom, kultúrált vitát szeretnék!

Cimkék: Trianon, Nagy-magyarország
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
14. Vittinger László: (2011.11.06. 20:10)
Olvastátok már a teljes szövegét a trianoni békeszerződésnek?

http://nagymagyarorszag.multiply.com/journal/item/18
13. Zsiga: (2011.08.27. 04:17)
Egy nemzet vagyunk, függetlenül a határoktól, ezt kell a jelképek segítségével észben tartani és észben tartatni mindenkivel!
12. Gábor: (2011.07.04. 11:39)
A szabadkőműves és egyéb zsidó társoságok terve, hogy egy ősi kultúrájú népet eltakarítsanak és identitásukat elvegyék ez a szellemi és itt erkölcsi vesztesége a legnagyobb baj.És hogy hiába asszimilálódott megannyi népség valójában sose lettek magyarrá csak amíg a szükség tartotta.Hiába a magyar név és nyelv a szellemiségük és erkölcsi hozzá állásuk az őshonos magyarságéval nem azonos.Nem beszélve a szándékos múlthamisítás és a magyarok büszkeségének letörése örök bűnük marad!
Magyarország mindig is a keresztény Európa keleti védbástyája volt, de sajnos elvérzett...
11. ica: (2011.06.26. 00:51)
Kedves egyesek,jó nektek,mert magyar létetekre magyarul beszélhettek hazátokba,mi nem,képzeljétek el a határ a falutok mögöt van,és ti kiestetek külfoldre,na most beszélj,de idegeny nyelven,pl. szlovákul,ami pedig magyarországon van,politika azon már átment sok ország,volt szoci álamok,ha így folytassátok nem értek el semmit,mi majd végül örülni fogunk,hogy kintrekedtünk
10. Balázs: (2011.06.19. 14:06)
sajnos el vették tőlünk a szomszédos országrészeket Erdélyt Kolozsvárt Aradot Nagyváradot . Ezért vagyunk csonka kis Magyarország
9. Nagy-Bántó Anna: (2011.06.13. 16:49)
Tisztelt hozzászólók talán önmagukat minősítik a hozzászólásukkal ugyanis a helyesírást és fogalmazást sem voltak képesek megtanulni, hát akkor a történelem talán olyan nehéz lehetett amiből a lecke címét is elég volt elolvasni és megérteni nemhogy az egész magyar történelmet elolvasni és megérteni,különben nem írnának ennyi butaságot.Talán abba bele sem gondoltak hogy akár az ő lakhelyüknél is meghúzhatták volna azt a demarkációs vonalat és akkor ők is rögtön külföldiek lennének anélkül hogy még a saját lakásukból sem léptek ki. Akkor vajon mit írnának erre az oldalra?!!!!!!!!!De azt hiszem hogy az ilyen hozzászólók szellemileg még nem nőtték ki az iskolapadot mert aki éretten gondolkozik az nem a kormányra orrol amiért megpróbálják orvosolni a régóta sajgó sebeket. Talán jobban tennék ha nem mástól várnák mindég a segítséget hanem önmaguktól próbálnák megoldani a problémájukat és megtanulnának adni és nem csak mindég kapni ugyanis Magyarországon az emberek nagy része (tisztelet a kivételnek) az államot pénzeszsáknak tekinti és ingyen adományokból munka nélkül szeretne milliomos módra élni.
8. Molnár Gábor: (2011.06.09. 18:24)
Trianonnal olyant követtek el velünk, amit más országgal nem (vagy nem ekkora mértékben) az 1. világháború után. Holott nem Magyarország volt az egyetlen "vesztes". Ez súlyos igazságtalanság. (biztos volt valami oka is) Beának igaza van. A jelenlegi Magyarországon kellene először rendbe tenni a dolgokat. Nehéz, mert senki nem fogja helyettünk megtenni és elszakadtunk azoktól a hagyományainktól, melyek segítségével ez az út könnyebben lenne járható. Elveszőben vannak olyan tulajdonságaink is, mint önellátás, összefogás, közösségi érdekek egyéni érdekek elé való helyezése. Jelenleg úgy látom, hogy változás nem a vezetőinktől fog elindulni. A jobb - közép - bal szerinti megosztás sem segíti az összefogást. Az únió nem választ adott, csak profitforrás kellett neki szerintem. De ez csak egy vélemény.
7. bea: (2011.06.09. 16:06)
Üdv!
Szerintem ez a téma már alaposan ki lett vesézve. Nem kéne mindenki mással foglalkozni a történelmet már nem tudjuk megváltoztatni .Most inkább arra kellene koncentrálni hogy mi itthon élő magyarok éljünk. A világban szétszórt magyarok már boldogulnak de velünk mi lesz? Nézetek már körbe mit láttok? Én mindenűt elkeseredett embereket ,szét hullott családokat,öngyilkos fiatalokat,kilátástalan jövőt látok.Ébredjenek már fel azok akik kormányozzák ezt az országot hogy mi történik itt szerencsétlen emberek halmaza vagyunk.És még érdekeljen a határon túli magyar?És velünk ki törődik? Majd az Osztrákok vagy törökök,vagy kicsoda?Itt legyen már élhetőbb világ nekünk ,velünk,értünk.
6. Zsiga: (2011.06.09. 10:40)
Kedves mindenki! Szerintem jelképes jelentősége van Trianonnak, mivel a régi határok visszaállításának nincs realitása, és az Unió miatt nem is szükséges. De az, hogy észben tartsuk, emlékezzünk rá azért is fontos, hogy a határon túli magyarok érezzék, hogy a több ország ellenére is egy nemzet vagyunk! És a mi dolgunk a politikai nyomásgyakorlás, hogy segítsük a kisebségi jogaik érvényesítésében őket! Pl. anyanyelvi oktatás, kultúra, vallás.
5. saját: (2011.06.08. 14:00)
Trianonnak békén kellene már,hagyni! Amikor lehetett volna lemondtak róla, nem kérték vissza, akkor most már békét kellene hagyni a határoknak, amúgy sin nagy jelentősége az Únióba, legfeljebb Ukrajnába, de a többi külhoni magyar akkor jön és megy amikor akar! Amúgy érdekelne engem, hogy mennyibe vannak ők már nekünk, főleg a romániaiak!
4. jómagam: (2011.06.08. 12:00)
Szerintem, a mai körülmények ( határviszonyok ) miatt, felesleges az egész Trianon kérdés. Elmúlt! Kitől vehetnénk revansot? Hol vannak már azok az emberek, kormányok, akik azt a paktumot kötötték? Továbbá, nagyon bután nézhetnénk ki a fejünkből, ha egyszerre annyi nemzet problémáit kellene megoldanunk. Előbb talán, a mostani határok közt kellene rendet tenni, és az itt élőknek munkát, és kenyeret adni. Amikor ez rendben lesz, ráérünk a múltba révedni! Nem elég az itt élő magyarok problémája? Mit kezdenénk a rengeteg horvát, szlovák,román,ukrán, stb,stb, problémájával, nemzeti identitásával? Nézzetek szét a világban. Ahol nem homogén nemzetség él egy országban, ott állandóak a viszályok! Hiányzik ez nekünk? Eltudnánk tartani még 10-20 millió embert? Tudnánk nekik munkát adni? Ne a múltban keressük a megoldást! A problémákat itt, és most kell megoldani. Ilyen körülmények között, ha nem akarunk tíz millió koldus országa lenni! 1-2 millió már úgyis van! Kell még több???
3. Tóth Ferenc: (2011.06.08. 06:36)
Tisztelt tagok! Trianon a legnagyobb tragédia ami érte Magyarországot.
2. Jono: (2011.06.07. 18:02)
Hello. Az a baj hogy csak beszelunk rola es emlekezunk, de hogy tegyunk is valamit hogy ujra NagyMagyarorszag legyen ahoz nincs merszunk.
1. Witti: (2011.06.07. 14:12)
Kíváncsi vagyok a véleményetekre (jobbról, jobbközépről, balról), várom a válaszotokat!
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
Partnereink

hunbolt 

Nagyon olcsó

hirdetési lehetőség, 

kattints a képre!

 

Szolgáltatások
Bejelentkezés